Nikita Slovák: V rebríčku konkurencieschopnosti sme pri Mongolsku. A to je poriadny dôvod na to, aby mal Fico doživotnú rentu

Ilustračná snímka. Zdroj FOTO: pixabay.com

Tak nám vypískali na folklórnom festivale na Myjave pána prezidenta. Treba si zvykať, Slovensko nie sú len seniorky a nadšení obdivovatelia Hlasu. Navyše, keď táto strana svoju historickú úlohu dohrala a pomaly sa mení na Hlások a neskôr na Šepot. Pohltí ju silnejší Smer, od ktorého je už prakticky na nerozoznanie.

Okolo nej krúži aj SNS, ktoré by si chcelo odtrhnúť čo najviac z koristi. Andrej Danko po tom, ako sa mu podarilo zničiť fungujúcu verejnoprávnu televíziu, túži opäť aj po poste predsedu parlamentu. Keby však náhodou chytil zlatú rybku, verím, že by mal jediné prianie – aby ho konečne všetci brali vážne. Voľby do európskeho parlamentu mu však vystavili vysvedčenie: 1,9 % voličov zverilo svoj hlas tomuto „ľudáckemu zoskupeniu“, v ktorom hviezdi poslanec Kotlár, nový Galileo.

Tento podkutý ortopéd vyhlásil to, čo už mnohí plochozemci dávno vedeli. Pandémia na Slovensku nebola. Dá sa očakávať návrat nebožtíkov zo záhrobia? Proti tomu by bolo vzkriesenie Lazara detskou hračkou. Človek si len vraví, na akej úžasnej úrovni musí byť lekárska veda na Slovensku, keď obyčajný slovenský ortopéd vie pomaly viac, ako nobelovskí vedci. Mimochodom, mala by sa vymenovať aj komisia na saharský piesok, lebo chlapi, čo z lietadiel vylievajú chemtrails, to trochu prehnali s lopatami plnými piesku a my šoféri sme sa stali obeťami umývacej lobby, ktorá na nás zarába.

Popri úspechoch tejto múdrej vlády vám možno unikla jedna drobnosť, preto ju dávam teraz do pozornosti. Slovensko v rebríčku konkurencieschopnosti obsadilo 59 priečku spomedzi 67 hodnotených krajín a v porovnaní s minulým rokom si pohoršilo o 6 priečok. Vyplýva to zo Svetovej ročenky konkurencieschopnosti ekonomík, ktorú každoročne zverejňuje Inštitút slobody a podnikania. Umiestnili sme sa o priečku vyššie ako Mongolsko. A to už je poriadny dôvod na to, aby mal niekoľkonásobný premiér doživotnú rentu. Mimochodom, slovenská strana sa márne dožaduje, aby českí schvaľovači atentátu skončili vo väzení. Odpoveďou im bolo, že česká strana postupuje podľa zákonov Českej republiky.

Šutaj Eštok dostal pokutu 90-tisíc eur za odstavenie Čurillovcov. Bolo to jedno z prvých rozhodnutí ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka po predčasných voľbách na jeseň 2023. Dva dni po nástupe do vedenia rezortu dočasne postavil mimo služby šesticu policajtov okolo Jána Čurillu. Minister argumentoval tým, že sú trestne stíhaní, a teda v zbore nemajú čo hľadať. Policajti sú dodnes obvinení zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. V tom čase však aj títo obvinení policajti mali status chránených oznamovateľov. Sami totiž vystupovali ako svedkovia v citlivých kauzách organizovaného zločinu.

A dobrá správa nakoniec, podpredseda parlamentu Blaha odchádza do Bruselu. Mne teda jeho príjemný hlas, premyslené argumenty a zaťatá revolucionárska pästička tohto muža práce chýbať nebudú.

Jaj, a postúpili sme na Majstrovstvách Európy vo futbale, vopred ľutujem chlapcov, kto všetko ich bude otravovať v šatni.

Autor komentára: Nikita Slovák, režisér a publicista